Letnia zupa z fasolki szparagowej

5 (173 ocen)

  • 40 min

Smaczna zupa z młodych warzyw

  • 40 min

Składniki:

  • 700g młodych ziemniaków
    4 spore garści fasolki szparagowej
    4 młode marchewki
    1 młoda, duża pietruszka wraz z natką
    sól, pieprz
    oregano
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 szklanka mleka

Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Letnia zupa z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew w plasterki a korzeń pietruszki drobno siekamy. Fasolkę obieramy, gdyby była zbyt długa, kroimy w kawałki. Warzywa przekładamy do garnka. Zalewamy wodą powyżej linii warzyw. Gotujemy aż warzywa zmiękną.
  • 2. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Dodajemy olej rzepakowy i mleko i posiekaną natkę pietruszki. Całość gotujemy jeszcze kilka minut, aż zupa zacznie bulgotać.

Porady

Młode warzywa w okresie gdy ich brak możemy zastąpić mrożonkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować