Kruche paszteciki z pieczarkami i cebulą

4.41 (212 ocen)

Dobre na zimno i na ciepło jeszcze lepsze z barszczykiem

Składniki:

  • CIASTO KRUCHE:

    200 g miękkiego masła może być margaryna

    400 g mąki pszennej

    2 jajka (żółtka i białka osobno)

    4 łyżki smietany 18%

    szczypta soli

    FARSZ:

    300 g pieczarek

    150 g cebuli

    sól

    pieprz

    2 łyżki bułki tartej żeby masa się związała
Wystaw ocenę:

4.41 (212 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kruche paszteciki z pieczarkami i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wałkujemy ciasto na duży prostokąt 1. Przygotowujemy ciasto: masło siekamy z mąką wymieszaną z solą, dodajemy żółtka i śmietanę - wszystko dokładnie zagniatamy i schładzamy w lodówce przez około 30 minut.

    Kiedy ciasto się chłodzi robimy farsz: drobno kroimy cebulę i pieczarki, podsmażamy, przyprawiamy.

    Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt, nakładamy farsz na środek i zawijamy, tak aby łączenie było na dole, dzielimy na mniejsze prostokąty. Białkami smarujemy wierzch .Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180º
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować