kotlety warzywne

3 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pochodzę z Poznania i odkąd pamiętam zawsze na stole dominowało u nas mięso a ziemniaki były dodatkiem. Rzadkością były u nas jak to mówię "dania niskobudżetowe" typu placki ziemniaczane czy kluski. Od pewnego jednak czasu zaczęłam się do nich przekonywać, co więcej niektóre z nich takie jak kotlety ziemniaczane czy racuchy zagościły na stałe na naszym stole. Poniżej pomysł na smaczne kotlety z wykorzystaniem warzyw i sera.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 8 sztuk:
    3 średnie ugotowane ziemniaki
    1 średnia ugotowana marchewka
    1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
    1 mała cebulka
    1 jajko
    1/2 szklanki startego sera
    3 łyżki bułki tartej
    garść świeżego szczypiorku
    3 łyżki kukurydzy
    1/2 łyżeczki papryki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Dodatki

Kotlety warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety warzywne 1. Marchewkę i ziemniaki ścieram na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek drobno siekam, cebulę kroję w kosteczkę. Dodaję pozostałe składniki i wszystko dokładnie mieszam.
    Formuję kotlety i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować