Klopsiki cielęce z rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kupiłem zmieloną cielęcinę. I co z niej zrobić ? Delikatne mięso połączyłem z rodzynkami. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g mielonej cielęciny

    1 mała cebula

    1 jajko

    2 łyżki natki pietruszki

    50 g drobnych rodzynek

    50 g migdałów w słupkach

    sól

    pieprz

    olej do smażenia

    masło

    sos :

    200 ml gęstego jogurtu

    kumin mielony (do smaku)

    pieprz cayenne (do smaku)

    sok z cytryny

    mały ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Klopsiki cielęce z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Klopsiki cielęce z rodzynkami 1. Cebulę bardzo drobno posiekałem, wymieszałem w misce z mięsem, jajkiem, posiekaną natką pietruszki, rodzynkami oraz migdałami podprażonymi na suchej patelni. Wilgotnymi dłońmi uformowałem małe kulki. Smażyłem na oleju na złoty kolor, osączyłem na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.
    Podawałem na ciepło, razem kaszą gryczaną i sosem.



    Sos: jogurt wymieszałem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiłem do smaku sokiem z cytryny, pieprzem cayenne i kuminem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cielęcina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować