Klasyczna fasolka szparagowa

5 (188 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nie potrafimy wyobrazić sobie sezonu bez tego rarytasu.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g żółtej fasolki szparagowej
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki masła ghee
    2 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Klasyczna fasolka szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Klasyczna fasolka szparagowa 1. Fasolkę oczyszczamy, obgotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy.


    Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek, chwilę smażymy. Wrzucamy fasolkę z bułką tartą, dokładnie łączymy, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować