kanapeczki wiosenne

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wraz z nadejściem 1 kwietnia poczułam wiosnę, nie tylko w sercu ale i na talerzu! Moje ulubione wersje kanapeczek to chlebek żytni posmarowany śmietankowym serkiem, z awokado, jajkiem i warzywami :) najlepsze co może być by zacząć poranek, zdrowo, sycącą i kolorowo! spróbuj i Ty :)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Chlebek żytni, razowy
    Śmietanowy serek typu Philadelphia
    Pół awokado
    Ząbek czosnku
    2 ugotowane jajka
    Ulubione warzywa
    Przyprawy (ja użyłam pieprzu czarnego i szczyptę ostrej papryki)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Śniadanie

Kanapeczki wiosenne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki posmarować serkiem, w między czasie zrobić pastę z awokado, miękkie awokado zgnieść widelcem, wymieszać z ząbkiem czosnku wyciśniętego przez praskę, doprawić przyprawami. Gotową pastą posmarować kromkę, można też awokado pokroić w plasterki, położyć jajko i warzywa :) SmAcZnEgO!

Porady

Trzeba pamiętać żeby kupować awokado o ładnej zielonej barwie, bez plamek. Plamki na skórze oznaczają, że awokado jest zepsute. Awokado powinno być dość miękkie, wtedy smakuje najlepiej!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować