Gulasz z dzika z morelami i wędzoną śliwką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

pyszne połączenie

Składniki:

  • Składniki :

    600 g mięsa z dzika,
    2 cebule,
    2 ząbki czosnku,
    2 marchewki,
    1 łyżeczka jałowca,
    2 gałązki rozmarynu,
    4 suszone morele,
    6 szt wędzonych śliwek,,
    bulion,
    2 listki laurowe,
    3 ziarenka ziela angielskiego, ,
    olej do smażenia,
    3 łyżki mąki,
    bulion.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z dzika z morelami i wędzoną śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Mięso opłukaj i pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz mąką i podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Mięso przełóż do garnka. Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i marchew. Pod koniec wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podsmaż. Wszystko przełóż do garnka z mięsem. Dodaj liść laurowy, jałowiec, ziele angielskie oraz rozmaryn. wrzuć morele i śliwki. Wlej bulion . Całość duś na wolnym ogniu przez godzinę. Pod koniec wrzuć śliwki i gotuj jeszcze parę minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Do gulaszu wlej mąkę wymieszaną z wodą. Gotuj na wolnym ogniu aż sos lekko zgęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować