Grzyby marynowane (przepis uniwersalny)

4.5 (189 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Jest to przepis uniwersalny, który pochodzi z zapisów mojej mamy. W taki sposób robię różne rodzaje grzybów. Marynowane w ten sposób są pyszne!

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 2-3 kg grzybów
    Zalewa:
    3 litry wody
    1,5 szklanki octu 10%
    1 szklanka cukru
    1 łyżka soli
    liście laurowe, ziele angielskie
    3 cebule
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Grzyby marynowane

Grzyby marynowane (przepis uniwersalny) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone i umyte grzyby przełożyć do garna z wodą i gotować przez 20 minut.
  • 2. W międzyczasie przygotować zalewę.
    Wszystkie składniki zagotować (z cebulą pokrojoną w plastry).
    .
  • 3. Grzyby przełożyć do zalewy i gotować w niej dodatkowo przez 15 minut.
  • 4. Gorące (z zalewą) przełożyć do słoików i mocno zakręcić.
    Słoiki odwrócić do góry dnem - pozostawiając je tak do ostygnięcia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Ocet

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować