GOŁĄBKI Z MŁODEJ KAPUSTY

4.5 (191 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Po prostu pyszne! Szybko znikają z talerza!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 2 młode kapusty średniej wielkości
    - 1,5 szklanki ryżu
    - 70 dkg mięsa mielonego wieprzowego
    - średnia cebula
    - sol, pieprz, vegeta
    -przecier pomidorowy
    - bulion wolowy
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Młodą kapustę sparzamy wrzątkiem tak żeby liście lekko zmiękły.Kilka liści odłożyć.
  • 2. Ryż ugotować na sypko z dodatkiem vegety.
  • 3. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu.
  • 4. Mięso zmielić, dodać ryż i cebulę.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Dokładnie wymieszać.
  • 5. Na liście kapusty nałożyć farsz i zwijać gołąbki.
  • 6. W garnku ułożyć odłożone wcześniej liście.Wlać bulion wołowy i zagotować.Do gotującego się bulionu wkładać gołąbki i gotować około 15-20 minut na średnim ogniu.
  • 7. Sos można zaprawić śmietaną i przecierem pomidorowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować