WAFLOWY PRZEKŁADANIEC

4.46 (193 ocen)

  • 60 min

Sprawdzony przepis znaleziony w starym zeszycie.Zawsze się sprawdza.

  • 60 min

Składniki:

  • - 1/2 szkl. mleka
    - 1 1/2 szkl. cukru
    - 250 g margaryny
    - 1 cukier waniliowy
    - 2 łyżki kakao
    - 1 szkl. mleka w proszku
    - 2 paczki wafli ( kwadratowe )
    - oprócz tego kilka suchych wafli
Wystaw ocenę:

4.46 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Waflowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko , cukier , cukier waniliowy oraz margarynę włożyć do garnka.Na małym ogniu rozpuścić margarynę i często mieszać aż cukry się rozpuszczą.Nie gotować.Odstawić do przestudzenia.
  • 2. Do przestudzonej margaryny dodać kakao i mleko w proszku.Dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy.Następnie dodać drobno pokruszone wafle i ponownie wymieszać.
  • 3. Tak przygotowaną masą smarować wafle sklejając po 3 warstwy.
    Posmarowane wafle obciążyć i schłodzić kilka godzin.Wafle pokroić na romby.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować