Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem

4.5 (189 ocen)

  • 40 min

Zrobiłam je dzisiaj na obiad i goście byli zachwyceni.

  • 40 min

Składniki:

  • 3 filety z kurczaka
    6 dużych pieczarek
    10 dag startego żółtego sera
    1 jajko
    pół szklanki mleka
    1/3 szklanki mąki
    szklanka bułki tartej
    1 łyżeczka vegety
    2 łyżki masła
    sól, pieprz, słodka papryka
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy panierkę z jajka maki, mleka i vegety.
    Filety myjemy i przekrawamy na pół. Oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką. Maczamy w cieście a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Dusimy ok 5 min pod przykryciem. Dodajemy masło, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i smażymy na maśle kolejne 5 min.
  • 3. Na blasze układamy kotlety, na nich pieczarki i posypujemy serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować