Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem żółtym.

4.5 (179 ocen)

  • 45 min

Tak przygotowane filety z kurczaka są bardzo smaczne i bardzo syte.Proste i tanie w wykonaniu.Możemy je podać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.

  • 45 min

Składniki:

  • 50 dag fileta z kurczaka
    sól i pieprz do smaku
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
    50 dag pieczarek
    zioła prowansalskie według uznania
    suszona natka pietruszki według uznania
    30 dag sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem żółtym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyszczamy,płuczemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w plastry.Każdy plaster rozklepujemy tłuczkiem do mięsa i oprószamy solą i pieprzem.Następnie panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do miękkości i zrumienienia.
  • 2. Pieczarki obieramy i płuczemy,następnie dokładnie osuszamy i kroimy w plasterki.Pieczarki dusimy na rozgrzanym oleju do miękkości,odparowania całego płynu i lekkiego zrumienienia pieczarek.Na koniec przyprawiamy do smaku solą,pieprzem,natką pietruszki i ziołami prowansalskimi.
  • 3. Na usmażone kotlety nakładamy porcje pieczarek,sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach,posypujemy natką pietruszki.Zapiekamy kilka chwil w gorącym piekarniku do roztopienia się sera.Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować