Fasolka z białą kiełbasą

5 (165 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Co tu pisać? Nic, trzeba po prostu zrobić i już!

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg świeżej białej fasoli
    600 g białej kiełbasy surowej
    1 puszka krojonych pomidorów wraz z zalewą
    1 szklanka soku pomidorowego
    4 ząbki czosnku
    1 łyżka majeranku
    1 łyżeczka czosnku suszonego
    1 łyżeczka suszonego oregano
    1 łyżka smalcu
    1 łyżka mąki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Fasolka z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka z białą kiełbasą 1. Kiełbasę gotujemy, wykładamy studzimy i kroimy w plasterki.

    W wodzie z gotowania kiełbasy gotujemy fasolkę (do miękkości), w razie potrzeby uzupełniamy płyn.
    Dodajemy pomidory w puszce, sok pomidorowy, przyprawy, czosnek, gotujemy 20 min.
    Na rozgrzanym smalcu smażymy mąkę, wlewamy wywar z fasoli, dokładnie łączymy i dodajemy do całości. Zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Fasola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować