Dżem aroniowy z nutką cynamonu

5 (151 ocen)

Pyszny dżem za aronii, dzięki dodatkowi cynamonu i Marsali zyskuje głębię smaku i aromatu.

Składniki:

  • proporcje na 1kg owoców:

    1kg obranej aronii
    750g cukru trzcinowego
    100 ml wina Marsala
    pół łyżeczki cynamonu
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Dżem aroniowy z nutką cynamonu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce wymieszać z cukrem, Marsalą i cynamonem. Od momentu zagotowania, gotujemy około 15-20 minut, ciągle mieszając.

    Gorący dżem przekładamy do wysterylizowanych słoików, mocno zakręcamy i stawiamy do góry dnem.

    Gotowy dżem najlepiej przechowywać w spiżarni lub piwnicy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować