Duszona wątróbka z warzywami

4.5 (171 ocen)

  • 60 min

Przepis wymyśliłam sama, a kiedy podałam danie na obiad okazało się strzałem w dziesiątke!

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg wątróbki z królika lub drobiowej
    6-7 dużych marchwi
    2-3 duże pietruszki
    2 duże cebule
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    sól
    pieprz
    500 ml bulionu
    słodka papryka w proszku
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Duszona wątróbka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pietruszka i marchewka pokrojona w paski 1. Marchewkę i pietruszkę kroimy w paski, cebulę w sporą kostkę.
  • pokrojona w kostkę wątróbka 2. Rozgrzewamy trochę oleju na głębokiej patelce i wrzucamy cebulkę, podsmażamy. Dodajemy marchewkę i pietruszkę, podsmażamy. Gdy jest już na pół miękka dodajemy pokrojoną w niewielką kostkę wątróbkę. Podlewamy wszystko bulionem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką i dusimy, mieszając od czasu do czasu, aż wątróbka będzie miękka.
  • 3. Gdy jest już prawie gotowa dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolkę. Dusimy jeszcze 5 minut. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować