Powstały z połączenia dwóch przepisów-wyszło przepysznie:)
45 min
Składniki:
1 kg schabu bez kości
świerzy brokuł
1 cebula większa
1 mała śmietana 12%
1 duży śmietankowy serek topiony
bułka tarta
4-5 jajek
olej
sól
pieprz
suszona bazylia i oregano
jarzynka
Roladki z brokułowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab kroimy w plastry, tłuczemy tłuczkiem, posypujemy jarzynką oraz pieprzem.
2.Na rozgrzanej patelni szklimy cebulę. Jednocześnie w osobnym garnku gotujemy brokuł do miękkości. Ugotowanego dodajemy do cebuli, siekamy drewnianą łyżką aby się rozpadł. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Do farszu dodajemy serek topiony i śmietanę. Mieszamy aby wszystko dobrze się połączyło.
3.Na każdy kotlet kładziemy farsz i zwijamy. Spinamy wykałaczką aby się nie rozpadł. Obtaczamy w bułce i w jajku i smażymy na rozgrzanym oleju. Najlepiej na wolnym ogniu aby dobrze się przesmażyło.
Komentarze