Roladki z brokułowym nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Powstały z połączenia dwóch przepisów-wyszło przepysznie:)

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    świerzy brokuł
    1 cebula większa
    1 mała śmietana 12%
    1 duży śmietankowy serek topiony
    bułka tarta
    4-5 jajek
    olej
    sól
    pieprz
    suszona bazylia i oregano
    jarzynka

Roladki z brokułowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry, tłuczemy tłuczkiem, posypujemy jarzynką oraz pieprzem.
  • 2. Na rozgrzanej patelni szklimy cebulę. Jednocześnie w osobnym garnku gotujemy brokuł do miękkości. Ugotowanego dodajemy do cebuli, siekamy drewnianą łyżką aby się rozpadł. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Do farszu dodajemy serek topiony i śmietanę. Mieszamy aby wszystko dobrze się połączyło.
  • 3. Na każdy kotlet kładziemy farsz i zwijamy. Spinamy wykałaczką aby się nie rozpadł. Obtaczamy w bułce i w jajku i smażymy na rozgrzanym oleju. Najlepiej na wolnym ogniu aby dobrze się przesmażyło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy