Drobiowe szaszłyki

4.5 (158 ocen)

Bardzo soczyste szaszłyki w kurczaka dzięki marynacie z cytryny.Możesz je przygotować na patelni grillowej lub grillu.

Składniki:


  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    wyciśnięty sok z 2 cytryn
    1 garść świeżego oregano
    1/4 szklanki oliwy
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Drobiowe szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Potnij na długie paski. Do miski wlej oliwę, sok z cytryny, posiekane oregano oraz sól i pieprz. Pocięte mięso włóż do miski i dokładnie posmaruj filet marynatą. Włóż do lodówki na 2-3 godziny. Paski fileta nabij na patyczki od szaszłyków i grilluj z dwóch stron.

    Patyczki namocz wcześniej w wodzie co zapobiegnie przypalaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować