Curry z kurczakiem i fasolką szparagową

4.49 (199 ocen)

  • 30 min

Szybki orientalny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • Dla 2 osób:

    2 woreczki ryżu
    0, 5 kg piersi z kurczaka
    2 łyżki gotowej pasty curry np. żółtej lub czerwonej
    2 szklanki mrożonej fasolki szparagowej
    1 puszka mleka koksowego
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Curry z kurczakiem i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.

    Piersi z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, do mięsa dodać pastę curry i dokładnie obtoczyć w niej mięso. Na patelni rozgrzać około dwie łyżki oleju, wrzucić mięso i smażyć przez około 5 minut. Następnie dodać mleko kokosowe oraz mrożoną fasolkę. Dusić na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż połowa płynu odparuje, a curry nabierze konsystencji gęstej śmietany.

    Podawać z świeżo ugotowanym ryżem. Całość można posypać świeżo siekaną kolendrą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować