2 woreczki ryżu
0, 5 kg piersi z kurczaka
2 łyżki gotowej pasty curry np. żółtej lub czerwonej
2 szklanki mrożonej fasolki szparagowej
1 puszka mleka koksowego
olej do smażenia
Curry z kurczakiem i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Piersi z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, do mięsa dodać pastę curry i dokładnie obtoczyć w niej mięso. Na patelni rozgrzać około dwie łyżki oleju, wrzucić mięso i smażyć przez około 5 minut. Następnie dodać mleko kokosowe oraz mrożoną fasolkę. Dusić na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż połowa płynu odparuje, a curry nabierze konsystencji gęstej śmietany.
Podawać z świeżo ugotowanym ryżem. Całość można posypać świeżo siekaną kolendrą.
Komentarze