CIASTKA PRZEKŁADANE MARMOLADĄ

4.47 (161 ocen)

proste, skromne i pyszne ciasteczka

Składniki:

  • Składniki:
    • *30 dag mąki
    • *5 dag cukru pudru
    • *15 dag margaryny
    • *2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    • *2 cukry waniliowe
    • *jajko
    • *marmolada
Wystaw ocenę:

4.47 (161 ocen)

Ciastka przekładane marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zarobić ciasto i wstawić do lodówki na około pół godziny. Potem wałkujemy ciasto na bardzo cienkie placki i wycinamy ciasteczka z niedużego kieliszka. Kółeczek ma być parzyście. Pieczemy je 10 minut w 180'C. Po wystudzeniu przekładamy je marmoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować