Kruche Roladki Z Marmoladą I Dżemem - 4 Składniki

4.49 (164 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne, kruchutkie ciasteczka, jedząc je, nie można poprzestać na jednym, wciągają jak nic innego ;)
Zatem zachęcam do wypieku ;)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 2 blaszki ciastek:

    200 gr śmietany 18 %
    250 g masła
    3 szkl mąki pszennej tortowej
    6 łyżek cukru (razem z cukrem waniliowym)
    dodatkowo:
    marmolada różana
    cukier puder do obsypania ciastek
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Kruche roladki z marmoladą i dżemem - 4 składniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wszystkie składniki oprócz marmolady zagniatamy ze sobą, tworząc ciasto, następnie chowamy do lodówki na 30 minut lub do zamrażalki na 10 minut.
    2. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części, jedną chowamy do lodówki a z drugiej wałkujemy cienkie placki, a następnie wykrawamy prostokąty o długości 8-10 cm.
    3. Na każdy prostokąt nakładamy marmoladę, zwijamy i układamy na blaszce do pieczenia.

    Ciastka pieczemy w 180 stop. przez 20-25 minut
    Upieczone roladki obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować