Ciastka twarogowe z marmoladą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne ciastka, szybkie do wykonania. Wyglądają efektownie, każdy chętnie po nie sięga.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    3 szklanki mąki pszennej
    25 dag. mielonego sera
    1 szklanka cukru
    1 jajko
    4 łyżki śmietany
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    Dodatkowo:
    słoik marmolady [ ja dałam z jabłek i dyni ok. 300 ml.]
    cukier puder do posypania
    blacha wyłożona papierem do pieczenia
    1 białko rozmieszane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Marmolady

Ciastka twarogowe z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Składniki ciasta zagniatam, cienko wałkuje, wycinam koła, w połowie kół wycinam mniejsze koła. Na blasze układam całe koła, smaruje białkiem i koło wycięte. W środek kładę marmoladę. Piekę 20 minut, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jeszcze ciepłe posypuję cukrem pudrem.

Porady

Robię różne wielkości ciastek, przez co trudno określić ich liczbę. Koła zastępuję foremką w kształcie kwiatka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować