Cannelloni z kurczakiem i jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać mięso i podsmażyć. Pieczarki i paprykę pokroić i dodać do mięsa. Doprawić. Smażyć do Odparowania nadmiaru płynu, pod koniec dodać umyty i posiekany jarmuż. Smażyć jeszcze 5 minut.
Makaron wrzucić na wrzątek na 5 minut i odcedzić.
Cebulę zeszklić w rondlu, dodać obrane i pokrojone pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić cukrem, solą, pieprzem i papryką. Gotować aż pomidory się rozpadną i dodać posiekane zioła.
Makaron nadziewać farszem i układać w naczyniu do zapiekania. Polać sosem pomidorowym, posypać startym żółtym serem i słodką papryką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny. Smacznego :)
Komentarze