Cannelloni z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybki pomysł na niecodzienny obiad :)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu cannelloni
    1 filet z kyrczaka
    1 cebula
    1/2 czerwonej papryki
    200 g gotowanych grzybów
    sól, pieprz
    sos beszamelowy:
    2 ząbki czosnku
    50 g mąki
    50 g masła
    2 szklanki mleka
    sól, pieprz
    słodka papryka, zioła prowansalskie
    gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Cannelloni z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z kurczaka, paprykę, cebulę, czosnek i grzyby zmielić w maszynce albo rozdrobnić w blenderze. Doprawić solą i pieprzem. Rurki makaronowe nadziewać farszem i układać w naczyniu do zapiekania.
    Masło rozpuścić w rondlu, wyspać mąkę, dokładnie wymieszać i wlać szklankę mleka. Mieszać, aż zacznie gęstnieć, wlać resztę mleka, doprawić solą, pieprzem i gałką. Kiedy sos zgęstnieje zalać nim makaron. Wierzch posypać natką pietruszką i przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-40 minut. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Filet z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (159 ocen)

Cannelloni z kurczakiem

4.5 (159 ocen)

Cannelloni z kurczakiem

JOANNA 55a pychotka 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować