Biszkopt z masą chałwową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE:
1. Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywno. Nie przerywając ubijania, dodajemy po jednym żółtku oraz mąki i proszek do pieczenia. Wlewamy do formy(25x36 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok.30 minut w 170°C. Studzimy. Biszkopt przekrawamy na pół.
2. Masa chałwowa: kremówkę ubijamy ze śmietan-fixami i cukrem pudrem, stopniowo dodajemy chałwę i serek mascarpone. Ucieramy na gładką masę.
2.Masą przekładamy biszkopt.
3.3. Masa śmietanowa: kremówkę ubijamy na sztywno ze śmietan-fixami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym i smarujemy wierzch biszkoptu. Posypujemy kakao. Schładzamy.
Komentarze