Udka z piekarnika

4.5 (167 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Moje ulubione mięso z kurczaka to udka.

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 15 szt podudzi z kurczaka
    5 łyżek sosu sojowego
    3 łyżki miodu
    1 łyżka rozmarynu
    1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    3 łyżki oleju
    1 duża cebula
    2 duże ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
    Sos sojowy wymieszać z miodem i pieprzem. Do pojemnika przełożyć udka i zalać zalewą miodową.
    Obtoczyć dokładnie mięso z każdej strony i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Odstawić do lodówki na 2 godziny
    Cebulę pokroić na ósemki, czosnek pokroić i rozłożyć wszystko między mięsem. Całość polać olejem posypać rozmarynem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 minut, a następnie wlać 1/4 szklanki wody i piec ponownie około 1 godziny. w razie potrzeby uzupełnić wodę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.37 (231 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pieczone udka z kaczki

To może cię zainteresować