Polskie owoce są znane i cenione na całym świecie. Niestety w formie świeżej możemy się nimi cieszyć jedynie w czasie lata. W pozostałych miesiącach dostępne są one natomiast w formie mrożonej - jedynej i najlepszej metodzie przechowywania, która gwarantuje zachowanie walorów odżywczych, smakowych i kulinarnych – bez jakichkolwiek dodatków. A teraz dzięki najnowszym, innowacyjnym opakowaniom, dostępnym w sklepach największej sieci handlowej, mrożone polskie truskawki, borówki i maliny nie tylko możemy ocenić wizualnie przed ich zakupem, ale mamy także pewność, że nie ulegną one oszronieniu przez cały okres przechowywania. Jest to niezwykle ważne, gdyż takie zachowujące swoją formę owoce pozbawione "śniegu" możemy wykorzystać nawet bez rozmrażania w galaretkach, ciastach oraz innych słodkościach.

Co najważniejsze, marka Zielone Wzgórza oferuje nam nie tylko całkowicie nowe, funkcjonalne opakowania, ale przede wszystkim owoce najwyższej jakości, pochodzące wyłącznie z polskich upraw. Dokonując ich wyboru mamy pewność, że nie pochodzą one z innych, dalekich krajów, lecz zostały zebrane w Polsce. Wspieramy tym samym naszych polskich producentów.

Kiedy więc nadejdą jesienne i zimowe dni, warto w domowej zamrażarce mieć dyżurne opakowanie polskich owoców Zielone Wzgórza, aby w dowolnej chwili móc wyczarować słodkie wspomnienie polskiego lata.

Owocowe wspomnienie polskiego lata

Lato w Polsce jest piękne, zwłaszcza, jeśli dopisze pogoda. To właśnie w tym okresie, poza pięknymi krajobrazami, możemy karmić nasze zmysły całą gamą pysznych i cenionych na całym świecie polskich owoców. Każdy z nas ma jakieś owocowe skojarzenia dotyczące lata – bądź to wspomnienie truskawek w placku z galaretką czy też malin podanych z lodami lub borówek w coraz popularniejszych w Polsce muffinkach. Niestety polskie lato kończy się zbyt szybko. Nadchodzą jesienne i zimowe dni, podczas których tęsknimy za owocowymi smakami i zapachami lata.

Czy jest na to rada? Tak, lato zachowane w zamrożonych owocach – trochę niedocenianych w Polsce, ale idealnych zarówno pod względem zachowanych wartości odżywczych, jak i możliwych kulinarnych zastosowań. Nie ma bowiem lepszej metody przechowywania owoców niż mrożenie. Nie tylko zatrzymuje maksimum tego, co w owocach najlepsze – czyli witaminy, smak i aromat, ale zachowuje także formę i konsystencję owocu. Co ważne, odbywa się to bez jakichkolwiek dodatków - cukru czy innych substancji – jak w przypadku innych form przechowywania. Poza tym mrożenie jest też niezwykle wygodne w dobie powszechnie stosowanych domowych zamrażarek lub zamrażalników. Dzięki temu możemy w zasadzie w dowolnym momencie przywołać wspomnienie polskiego lata poprzez jeden z naszych owocowych wypieków lub deserów. W sytuacji wzrostu popularności domowych, kulinarnych eksperymentów, wspieranych setkami tradycyjnych, jak i nowatorskich przepisów, mrożone owoce stają się niezbędnym, ale i najzdrowszym elementem "słodkiej kuchni" w okresie jesienno-zimowym.

Ograniczone zaufanie do dostępnych w sklepach mrożonych owoców wynikało z dotychczasowej formy ich pakowania – były to z reguły nieprzezroczyste woreczki, które nie pozwalały nam na ocenę wizualną zamrożonych owoców przed ich zakupem oraz nie chroniły owoców przed oszronieniem i ich zbrylaniem się. Ale to już przeszłość. Jak w wielu innych dziedzinach, również w tej kwestii nastąpił znaczący przełom – w sklepach największych sieci handlowych pojawiły się pierwsze mrożone owoce, które nie tylko możemy ocenić wizualnie przed ich zakupem, ale które są w 100% chronione przed oszronieniem i zbrylaniem. Takie owoce możemy trzymać w zamrażarce przez długi czas bez obaw i wykorzystać je w dowolnej chwili do jednego z naszych słodkich specjałów. Nie ma nic lepszego w jesienne lub zimowe dni jak "polskie lato podane na deser".

Materiały promocyjne