Urszula Majewska

Warszawa

Liczba przepisów: 0

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik Urszula Majewska w dniu 20.03.2023 11:35 opublikował artykuł:

Zawsze lądują w koszu, a mają genialne właściwości. Piękna skóra i lepszy sen to dopiero początek korzyści

Te malutkie drobinki to najbardziej niedoceniana część znanego i lubianego owocu. Genialnie wpływają organizm, ale prawie nikt ich nie je. Zobaczcie, co potrafią, a już nigdy nie wyrzucicie ich do śmietnika.
Użytkownik Urszula Majewska w dniu 16.03.2023 14:26 opublikował artykuł:

Ciasto kruche na smalcu to sekretny trik z babcinego zeszytu. Wychodzi 2 x taniej, a smakuje znacznie lepiej

Tak delikatne jeszcze nie było. Ciasto kruche ze smalcem bije na głowę tradycyjną wersję z masłem. To hit z babcinego zeszytu, który warto przywrócić do łask.
Użytkownik Urszula Majewska w dniu 14.03.2023 11:01 opublikował artykuł:

Babciny sposób na mięciutkie kopytka. Wyjdą idealnie tylko z konkretnego typu ziemniaków

Jeśli planujecie robić kopytka, to tylko z takich ziemniaków. Jedynie one gwarantują delikatne, mięciutkie i lekkie kluseczki, a wszystkie inne wybory skończą się kulinarną katastrofą.
Użytkownik Urszula Majewska w dniu 06.03.2023 11:05 opublikował artykuł:

Ekspresowe gołąbki zrobicie 4x szybciej i bez bałaganu. Koniec z parzeniem kapusty oraz zawijaniem

Lubcie gołąbki, ale nie macie czasu ich przyrządzać? Pokochacie ten błyskawiczny przepis. Smakuje tak samo dobrze, a robi się go o niebo łatwiej i szybciej.
Użytkownik Urszula Majewska w dniu 01.03.2023 16:48 opublikował artykuł:

Nie surowa, nie parzona. Zróbcie to z białą kiełbasą, a podkręci smak żurku

Jak żurek to obowiązkowo z kiełbasą, ale ważne jaką. Aby miała więcej smaku, warto zrobić z nią 1 dodatkową rzecz przed wrzuceniem do garnka. Tylko tak podkręci aromat zupy i doda jej niesamowitego aromatu.
Użytkownik Urszula Majewska w dniu 01.03.2023 13:04 opublikował artykuł:

Całe życie źle przygotowywaliśmy rybę. Tylko 1 metoda pozwala wydobyć z niej to, co najlepsze

Lubicie ryby i często podajecie je na stół? Lepiej sprawdźcie, czy dobrze je przyrządzacie. Okazuje się, że często nieświadomie pozbawiamy ten produkt aż połowy jego najcenniejszych właściwości.
Użytkownik Urszula Majewska w dniu 01.03.2023 11:42 opublikował artykuł:

Nie woda, nie mleko. Wymoczcie śledzie w tym składniku, a będą rozpływały się w ustach

Zapomnijcie o wodzie i mleku, lepiej zastosować pewien popularny płyn za pół darmo. Wszyscy miłośnicy śledzi powinni znać ten patent.
Użytkownik Urszula Majewska w dniu 27.02.2023 10:58 opublikował artykuł:

Ciasto drożdżowe wyrośnie jak szalone. Prosty trik na 2x większą drożdżówkę w 2x krótszym czasie

Aby zrobić pyszną drożdżówkę, nie musicie czekać godzinami na wyrośnięcie ciasta. Ten prosty patent sprawi, że będzie gotowe dwa razy szybciej.
Użytkownik Urszula Majewska w dniu 21.12.2022 15:08 opublikował artykuł:

Rodzynki opadają na dno sernika? Zróbcie to, a będą równomiernie rozmieszczone w każdym kęsie ciasta

Sernik z rodzynkami stał się sernikiem z rodzynkowym spodem, bo wszystkie bakalie opadły na dno? Zróbcie to przed pieczeniem, a suszone owoce będą idealnie rozrzucone po całej blaszce.
Użytkownik Urszula Majewska w dniu 23.11.2022 17:04 opublikował artykuł:

Pasztet wychodzi suchy i przywiera do blaszki? Stary babciny trik rozwiąże problem

Marzy się wam domowy pasztet jak u babci, ale z blachy wyciągacie suchy wiór? Wypróbujcie tę starą metodę, dzięki której danie wyjdzie idealnie kremowe i wilgotne.

To może cię zainteresować