Te malutkie drobinki to najbardziej niedoceniana część znanego i lubianego owocu. Genialnie wpływają organizm, ale prawie nikt ich nie je. Zobaczcie, co potrafią, a już nigdy nie wyrzucicie ich do śmietnika.
Użytkownik Urszula Majewska
w dniu 16.03.2023 14:26 opublikował artykuł:
Tak delikatne jeszcze nie było. Ciasto kruche ze smalcem bije na głowę tradycyjną wersję z masłem. To hit z babcinego zeszytu, który warto przywrócić do łask.
Użytkownik Urszula Majewska
w dniu 14.03.2023 11:01 opublikował artykuł:
Jeśli planujecie robić kopytka, to tylko z takich ziemniaków. Jedynie one gwarantują delikatne, mięciutkie i lekkie kluseczki, a wszystkie inne wybory skończą się kulinarną katastrofą.
Użytkownik Urszula Majewska
w dniu 06.03.2023 11:05 opublikował artykuł:
Lubcie gołąbki, ale nie macie czasu ich przyrządzać? Pokochacie ten błyskawiczny przepis. Smakuje tak samo dobrze, a robi się go o niebo łatwiej i szybciej.
Użytkownik Urszula Majewska
w dniu 01.03.2023 16:48 opublikował artykuł:
Jak żurek to obowiązkowo z kiełbasą, ale ważne jaką. Aby miała więcej smaku, warto zrobić z nią 1 dodatkową rzecz przed wrzuceniem do garnka. Tylko tak podkręci aromat zupy i doda jej niesamowitego aromatu.
Użytkownik Urszula Majewska
w dniu 01.03.2023 13:04 opublikował artykuł:
Lubicie ryby i często podajecie je na stół? Lepiej sprawdźcie, czy dobrze je przyrządzacie. Okazuje się, że często nieświadomie pozbawiamy ten produkt aż połowy jego najcenniejszych właściwości.
Użytkownik Urszula Majewska
w dniu 01.03.2023 11:42 opublikował artykuł:
Sernik z rodzynkami stał się sernikiem z rodzynkowym spodem, bo wszystkie bakalie opadły na dno? Zróbcie to przed pieczeniem, a suszone owoce będą idealnie rozrzucone po całej blaszce.
Użytkownik Urszula Majewska
w dniu 23.11.2022 17:04 opublikował artykuł:
Marzy się wam domowy pasztet jak u babci, ale z blachy wyciągacie suchy wiór? Wypróbujcie tę starą metodę, dzięki której danie wyjdzie idealnie kremowe i wilgotne.