REKLAMA

Urszula Majewska

Liczba przepisów
0
Liczba obserwujących
0
 
Wyślij wiadomość
Użytkownik Urszula Majewska w dniu 07.12.2021 09:49 opublikował artykuł:

Zapiekanki zero waste, czyli łatwy przepis na tanie danie

Makaronowe, ziemniaczane, warzywne – zapiekanki to dania, które pozwalają rozbudzić kulinarną kreatywność. Można je przygotować na setki sposobów, dodając niemal wszystkie ulubione składniki. Zainspirujcie się naszymi pysznymi pomysłami i wybierzcie swój ulubiony przepis na zapiekankę. Zobaczcie czego potrzebujecie, zaplanujcie listę zakupów, a następnie bierzcie się za gotowanie!
Użytkownik Urszula Majewska w dniu 26.07.2021 12:08 opublikował artykuł:

Co zrobić ze świeżych pomidorów? 4 pomysły na pomidorowe dania i przetwory

Malinowy, gargamel, a może bawole serce? Sezon na mięsiste, pachnące pomidory trwa w najlepsze, a w naszych kuchniach powstają coraz to nowe pomidorowe dania. Jak pysznie wykorzystać świeże pomidory w kuchni? Zobaczcie nasze pomysły!
Użytkownik Urszula Majewska w dniu 01.06.2021 08:26 opublikował artykuł:

Bezpieczne gotowanie – jak zachować higienę w kuchni

Gotując, staramy się, aby nasze posiłki były zdrowe i bez dodatku chemii. Pamiętajmy jednak, że zdrowe i bezpieczne jedzenie = czysta kuchnia. Jak przygotować się do gotowania i w jaki sposób zachować higienę, przygotowując posiłki? Zobaczcie nasze sprawdzone porady i gotujcie nie tylko smacznie, ale i bezpiecznie!
Użytkownik Urszula Majewska w dniu 26.04.2021 14:33 opublikował artykuł:

Kiełbaski na grilla – nie tylko z mięsa!

Sezon na przyjęcia pod chmurką zbliża się wielkimi krokami, więc najwyższy czas pomyśleć o przygotowaniu menu na grilla. Co wrzucić na ruszt? My stawiamy na domowej roboty kiełbaski w różnych wariantach smakowych. Zobaczcie, jak zrobić je w kilku prostych krokach.
Użytkownik Urszula Majewska w dniu 16.12.2020 17:59 opublikował artykuł:

Tradycyjne zupy i domowy makaron - rozgrzewające propozycje na zimę

Kiedy za oknem robi się coraz chłodniej, warto sięgnąć po sprawdzone sposoby. Jednym z nich jest talerz domowej zupy. W czym tkwi sekret doskonałej potrawy niczym z babcinej kuchni? Przygotowaliśmy dla Was praktyczny poradnik ze wskazówkami, jak ugotować idealny bulion i dobrać do niego domowy makaron. Z kolei w naszej galerii przepisów znajdziecie garść inspiracji i sprawdzonych receptur na najpyszniejsze, tradycyjne zupy.
Użytkownik Urszula Majewska w dniu 07.12.2020 07:09 opublikował artykuł:

Kuchenny niezbędnik, czyli 4 akcesoria, które ułatwią Ci gotowanie

Każdy z nas ma w swojej kuchni niezastąpione sprzęty i akcesoria, bez których nie wyobraża sobie gotowania czy podawania potraw. Jakie kulinarne sprzęty przydają się najbardziej? Zebraliśmy dla Was 4 przydatne akcesoria, które powinny znaleźć się w każdej kuchni. Sprawdźcie, czy macie je w swoich szafkach.
Użytkownik Urszula Majewska w dniu 26.11.2020 07:20 opublikował artykuł:

Jak świętować, aby nie marnować? Świętuj zdrowo i zachowaj świeżość na dłużej

Mimo że Boże Narodzenie upływa w mgnieniu oka, to przysmaki ze świątecznego stołu zostają w naszych lodówkach na dłużej. Jak gotować mądrze i co zrobić z resztkami jedzenia? Zobaczcie nasz przedświąteczny poradnik w kilku prostych krokach.
Użytkownik Urszula Majewska w dniu 18.11.2020 13:10 opublikował artykuł:

Przepis na udane Święta - szybki i prosty sposób na przygotowanie wszystkich świątecznych potraw

Święta to magiczny czas, na który z utęsknieniem czekamy przez cały rok. Spotkania w gronie najbliższych, długie przesiadywanie przy wspólnym stole i wreszcie przepyszne jedzenie - to wszystko sprawia, że Boże Narodzenie to ulubione święto wielu z nas. Tych kilka dni wymaga jednak wielogodzinnych przygotowań. Doskonale wiemy, jak bardzo pracochłonne jest gotowanie świątecznych smakołyków, dlatego dziś mamy dla was sprytny sposób na ułatwienie i znaczne przyspieszenie tego zadania.
Użytkownik Urszula Majewska w dniu 17.11.2020 10:42 opublikował artykuł:

Książka, dzięki której mięsożercy i weganie usiądą "Przy jednym stole"

Dania mięsne i roślinne, lekkie i bardziej sycące, słodkie i na słono - w tej książce znajdziemy inspiracje dla wszystkich smakoszy, niezależnie od ich kulinarnych preferencji. "Przy jednym stole. 100 przepisów z mięsem i wegańskich" to uniwersalna i ponadczasowa pozycja, która sprawdzi się w każdej domowej biblioteczce.