Maria Tomaszewska

Liczba przepisów: 0

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik Maria Tomaszewska w dniu 08.12.2022 16:00 opublikował artykuł:

Bigos na bogato - idealny do odgrzewania. Smak kapusty i mięsa podbije ten 1 dodatek

To jedna z najbardziej popularnych i tradycyjnych potraw kuchni polskiej, pojawia się na stołach zwykle w czasie świąt, ale też czasem zwyczajnie - w chłodne zimowe dni. Jest bowiem idealnym daniem jednogarnkowym. Ile rodzin, tyle bigosów. Dziś, razem z Kubą Tomaszczykiem, 19-letnim zwycięzcą 11. sezonu programu "MasterChef Polska", pokażemy wam, jak można przyrządzić i doprawić to danie nie tylko oryginalnie, ale też niezwykle smacznie.
Użytkownik Maria Tomaszewska w dniu 23.11.2022 10:34 opublikował artykuł:

Niezawodny trik babci na ciasto drożdżowe. Będzie wysokie, sprężyste i mięciutkie jak puch

Babcie, jak wiadomo, na cieście drożdżowym znają się najlepiej i zawsze się im ono pięknie udaje. Jak to robią? Mają ogromne doświadczenie i praktykę, upiekły już bowiem wiele smacznych drożdżówek, puchatych bułek i chałek. To właśnie z przepiśnika jednej z naszych kochanych babć pochodzi ta metoda - tak banalnie łatwa, że może jej spróbować nawet największy kulinarny amator. A co najważniejsze, także skuteczna. Co więc trzeba zrobić, żeby ciasto drożdżowe już nigdy nie wyszło z piekarnika zwarte, zbite, suche i mało wyrośnięte?
Użytkownik Maria Tomaszewska w dniu 16.11.2022 09:49 opublikował artykuł:

Makowiec pęka przy pieczeniu? Poznajcie sprawdzone i proste metody cukierników na piękne ciasto

Makowce drożdżowe to jedne z tych ciast, których przygotowanie jest na tyle pracochłonne, że nieidealny wygląd ciasta po wyjęciu z piekarnika może powodować frustrację. Na szczęście wystarczy znać kilka zasad i przestrzegać ich podczas szykowania makowca, żeby ciasto udało się i wyglądało perfekcyjnie.
Użytkownik Maria Tomaszewska w dniu 15.11.2022 17:49 opublikował artykuł:

Makowiec pęka przy pieczeniu? Poznajcie sprawdzone i proste metody cukierników na piękne ciasto

Makowce drożdżowe to jedne z tych ciast, których przygotowanie jest na tyle pracochłonne, że nieidealny wygląd ciasta po wyjęciu z piekarnika może powodować frustrację. Na szczęście wystarczy znać kilka zasad i przestrzegać ich podczas szykowania makowca, żeby ciasto udało się i wyglądało perfekcyjnie.
Użytkownik Maria Tomaszewska w dniu 08.11.2022 10:07 opublikował artykuł:

Złocista, słodka, delikatnie chrupiąca kruszonka - dzięki tej proporcji uda się zawsze i każdemu

Kruszonka to taki przysmak, który jednym kojarzy się z dzieciństwem i ciastem drożdżowym u babci, które było nią obficie i z miłością posypane. A dla innych to po prostu genialny sposób na szybki deser, który nie potrzebuje spodu i udaje się za każdym razem, czyli ulubione owoce zapiekane pod warstwą pokruszonego ciasta (inaczej crumble). Niezależnie od tego, do której grupy należycie, mamy dla was sprawdzone sposoby na przygotowanie przepysznej kruszonki z różnych składników.
Użytkownik Maria Tomaszewska w dniu 24.10.2022 11:38 opublikował artykuł:

Ten tani kuchenny produkt przynosi ulgę w bólu zatok. Naturalny babciny sposób wraca do łask

Zatkane zatoki bolą, utrudniają wysypianie się, sprawiają, że czujemy się "rozbici". Na szczęście są domowe, sprawdzone metody na szybkie złagodzenie tych męczących objawów.
Użytkownik Maria Tomaszewska w dniu 24.10.2022 10:58 opublikował artykuł:

Ten tani kuchenny produkt przynosi ulgę w bólu zatok. Naturalny babciny sposób wraca do łask

Zatkane zatoki bolą, utrudniają wysypianie się, sprawiają, że czujemy się "rozbici". Na szczęście są domowe, sprawdzone metody na szybkie złagodzenie tych męczących objawów.
Użytkownik Maria Tomaszewska w dniu 20.10.2022 17:20 opublikował artykuł:

Zabrakło wam śmietany do zupy lub sosu? Te patenty uratują i zagęszczą danie

Zdrowe i łatwe sposoby na zagęszczanie oraz zabielanie - znajomość tych metod przyda się wam nie raz podczas gotowania. A efekt zawsze będzie pyszny.
Użytkownik Maria Tomaszewska w dniu 20.10.2022 17:11 opublikował artykuł:

Jak zagęścić zupę bez dodawania do niej zasmażki? 2 najzdrowsze sposoby

Jeśli chcemy zagęścić zupę nie używając zasmażki ani innych typowych dodatków, możemy skorzystać z wypróbowanych, prostych metod, nie wymagających nawet wychodzenia do sklepu. Nasze danie będzie dzięki tym sposobom dużo bardziej dietetyczne, a nadal smaczne.
Użytkownik Maria Tomaszewska w dniu 20.10.2022 13:43 opublikował artykuł:

Sposób na idealnie równy, wysoki, puszysty i sprężysty biszkopt. Z tym 1 trikiem uda się zawsze

Czy wiecie, jak za każdym razem osiągnąć efekt pięknie wyrośniętego, puszystego ciasta biszkoptowego, które jest równe i nie opada?

To może cię zainteresować