Tego dania nauczyłam się od mamy. Jako dziecko pomagałam przy lepieniu pierogów.Miałam pięcioro rodzeństwa, a czasy były ciężkie, powojenne.
Moje pączki zawsze się udają, są lekkie, puszyste i rozpływają się w ustach.
Jestem na emeryturze, a gotowaniu oddaję się z wielką przyjemnością. Ten sernik to przysmak z dzieciństwa, bo robiła go dla nas mama.
Doskonały pomysł na pizzę z chrupiącym spodem, której przygotowanie zajmuje znacznie mniej czasu niż pieczenie w piekarniku.
Mój pomysł na ciasto z masą kajmakową i pianką o smaku pina colada.
Pyszne chrupiące ciasteczka ze zdrowymi dodatkami.
Przepis znalazłam w Waszej gazetce i od razu wpadło mi w oko. Dokonałam kilku modyfikacji w kremie i w cieście półkruchym. Jest niebiańskie:)
Lekki i delikatny jak chmurka! Na pierwszy rzut oka wygląda zupełnie jak tradycyjny sernik, robiony z twarogu. Nawet wgryzając się w jego pulchną i niezwykle delikatną masę, nikt nie rozpozna, że został przygotowany wyłącznie z jogurtów greckich :)
Pyszna i szybka kremówka. Polecam
Ciasto wykonałam na swoje urodziny. Pochodzi z przepisu Siostry Anastazji.
Przepis dostałam od mojej mamy. Roladka idealna na Wielkanoc
Moje ulubione ciasto :)
Przedstawiam jedno z wielu wymyślonych przeze mnie ciast :)
W smaku przypomina sernik Izaurę.
Ciasto biszkoptowe przełożone masą śmietanową.
Wyśmienita uczta dla wielbicieli kokosu i batoników bounty.
Uwielbiam serniki na zimno i pieczone. Ten robię od lat. Jest pysznyy.
Ciasto dla wielbicieli kawy.
Wprost rozpływa się w ustach.