Zupa z żółtej fasolki

4.5 (159 ocen)

  • 15 min

Zupa pożywna o oryginalnym smaku. Warto spróbować. Polecam na chłodniejsze dni.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki :

    20 dag żółtej fasolki
    2 skrzydełka z kurczaka
    7 ziemniaków
    2 marchewki
    po kawałku pietruszki i selera
    śmietana 12 % (mały kubeczek)
    1 czubata łyżka mąki
    1 ząbek czosnku
    Liść laurowy, 5 ziarenek angielskiego ziela
    zielona pietruszka (kilka gałązek)
    sól, pieprz, papryka mielona - słodka, jarzynka
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z żółtej fasolki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z żółtej fasolki 1. Do garnka włożyć skrzydełka, zalać zimną wodą. Gotować 10 minut. Po tym czasie odcedzić przez sitko z szumowiny. Ponownie włożyć skrzydełka do odcedzonego wywaru, dodać liść laurowy, angielskie ziele, czosnek i posolić. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać i pokroić w kawałki. Wrzucić do garnka. Po kilku minutach dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i fasolkę. Gotować do miękkości warzyw. Mąkę rozprowadzić w kubeczku z małą ilością zimnej wody, dolać śmietanę. Dokładnie wymieszać. Całość wlać do gotującej się zupy. Mieszać przez chwilę.Następnie wrzucić pokrojoną drobno zieloną pietruszkę i przyprawy. Gotować jeszcze 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować