Zupa z selera naciowego

4.5 (153 ocen)

  • 45 min

Przepyszna zupa typu krem. Zapach podczas przygotowywania rozchodzi się po całym domu. Jest zdrowa i pożywna. Polecam!

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:
    -500g selera naciowego, wraz z listkami,
    -pęczek szczypiorku,
    -2 duże cebule,
    -1 duży por,
    -pęczek pietruszki,
    -vegeta,
    -pieprz,
    -1,5 literatki mleka,
    -4 łyżki oliwy z oliwek.

    Dodatkowo:
    -3 kromki chleba.
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem Grzanki

Zupa z selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy. Wszystkie warzywa myjemy i kroimy w paski, talarki lub kostkę (sposób pokrojenia nie ma znaczenia). Na patelnię wlewamy oliwę i wsypujemy wszystkie pokrojone warzywa. Podsmażamy do zmniejszenia objętości. Tak, aby warzywa zaczynały robić się miękkie. Mniej więcej 10-15 minut. Po tym czasie przekładamy je do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez 20 minut. Około 5-7 minut przed skończeniem gotowania dodajemy mleko. Następnie doprawiamy do smaku i miksujemy blenderem.
  • 2. Chleb kroimy w kostkę i na suchej patelni robimy grzanki.
    Smacznego. :)

Porady

Grzanki możemy zastąpić groszkiem ptysiowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pietruszka Por Seler

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować