Zupa z fasolki szparagowej z kurczakiem

4.5 (194 ocen)

  • 30 min

Dla tych ,którzy podobnie jak ja uwielbiają fasolkę szparagową. Pyszna ,delikatna w smaku zupa zadowoli wasze podniebienia.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g żółtej fasolki szparagowej
    filet z kurczaka
    2 marchewki
    pietruszka
    mały seler
    biała część pora
    4 ziemniaki
    łyżka masła
    1,2 l bulionu warzywnego
    3 łyżki gęstej śmietany
    gałka muszkatołowa
    kozieradka mielona
    sól ,pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z fasolki szparagowej z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew ,seler ,pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę ,pora w piórka. Fasolkę myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i razem z warzywami podsmażamy na maśle. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości warzyw. Na koniec całość zabielamy śmietaną ,do smaku doprawiamy solą ,pieprzem ,gałką muszkatołową i kozieradką. Przed podaniem obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować