Zupa z dyni

4.5 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zaszczepiony u mnie w dzieciństwie bakcyl kulinarny dowiódł, że można przygotowywać mnóstwo potraw i robić to z przyjemnością.

Składniki:

  • ● 70 dag dyni
    ● 6 szkl. wody
    ● 1 szkl. śmietany
    ● 1 szkl. ugotowanego na sypko ryżu
    ● 2 łyżki płatków migdałowych
    ● 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
    ● cukier
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obieramy i usuwamy pestki. Miąższ kroimy w plastry, wkładamy do garnka, wlewamy wodę i gotujemy, a na koniec miksujemy. Zagotowujemy.Doprawiamy solą i cukrem do smaku.
  • Zupa z dyni 2. Śmietanę mieszamy z cynamonem i wlewamy do masy dyniowej. Dodajemy ugotowany na sypko ryż oraz płatki migdałowe. Dokładnie mieszamy
    i podgrzewamy. Danie podajemy na ciepło w małych miseczkach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Notka redakcyjna

PP_10-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować