zupa strogonow konkurs_zupy

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

konkurs_zupy

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • WOłOWINA:
    - 4 polędwicy wołowej lub innej wołowiny bez kości: 4 kilogramy
    - cebula pokrojona w plastry: 1 kilogram
    - pieczarki: 2 kilogramy
    - ogórek kiszony: 0.5 kilograma
    - papryka mix: 2 kilogramy
    - kość wołowa na wywar: 1 sztuka
    - olej rzepakowy tłoczony na zimno: 200 mililitrów
    - szklana wina czerwonego wytrawnego: 1 szklanka
    - imbir świeży kawałek 2,5 cm: 1 sztuka
    - sól, pieprz, czosnek, papryka: 1 sztuka
    - chilli w proszku: 1 łyżeczka
    - liście laurowe: 6 sztuk
    - ziele angielskie/groszki: 10 sztuk
    - czosnek (ząbki): 10 sztuk
    - przyprawa do wołowiny: 1 opakowanie
    - czosnek niedzwiedzi: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa strogonow konkurs_zupy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużego garnka włożyć kość zalać wodą zagotować zmniejszyć ogień gotować na małym ogniu.
    Polędwicę pokroić w paski posypać przyprawą do wołowiny, czarnym pieprzem odstawić na 3 godz. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy z ząbkami czosnku. Pokrojone mięso podsmażyć na oleju rzepakowym. Podsmażone mięso dodać do garnka.
    Cebulę obrać poszatkować na plasterki, podsmażyć dodać do wywaru i mięsa. Pieczarki pokroić podsmażyć bez tłuszczu aż puszczą sok, przełożyć do garnka.
    Paprykę pokroić w paseczki włożyć do pozostałych składników, ogórki pokroić w plasterki dodać pod koniec gotowania.
    Dodać przyprawy do smaku: liście laurowe, ziele angielskie,przyprawę do wołowiny, czosnek niedźwiedzi i starty imbir pieprz, chilli paprykę ostrą i słodką. sól( ja nie dodaję ) dolać wody gorącej i gotować na bardzo wolnym ogniu aż wołowina będzie miękka.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować