Pasta paprykowa

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

idealna do sosu, na kanapki do sałatek

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki
    · 1kg papryki
    · 25dag cebuli
    · Kilka ząbków czosnku
    · 5 dag cukru
    · ¼ szkl olejy
    · ¼ szkl octu10%
    · 1 łyżeczka oregano
    · Pieprz do smaku
    · Sól do smaku

Pasta paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i cebulę dobrze oczyszczoną zemleć w maszynce. Dodać pokrojony czosnek, cukier, olej, ocet przyprawy do smaku i gotować na silnym ogniu przez 20 minut, ciągle mieszając. Gorącą pastę nakładać do słoików. Dobrze zakręcić i pasteryzować przez 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy