Zupa rybna z pstrąga

4.47 (177 ocen)

  • Łatwy

Danie z kuchni Bieszczadów

  • Łatwy

Składniki:


  • - Pstrąg potokowy: 500 gramów
    - marchew: 200 gramów
    - por: 100 gramów
    - seler korzeniowy: 50 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - Masło klarowne: 2 łyżki
    - koper ogrodowy: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.47 (177 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa rybna z pstrąga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga filetujemy. Pozostałe części ryby (łeb, usunięte skrzela, kręgosłup i ogon) opłucz w zimnej wodzie, włóż do garnka z zimną wodą, dodaj sól, pieprz, liść laurowy i powoli gotuj około 30 minut. Po tym czasie wywar jest gotowy, odcedź go
  • 2. Warzywa obierz, oczyść i pokrój w zapałkę. Smaż je wraz z posiekanym czosnkiem na rozgrzanym maśle klarownym przez około 3 minuty i przełóż do odcedzonego wywaru.
  • 3. Filety pokrój w paski i również przełóż do wywaru. Całość gotuj jeszcze przez około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować