Zupa rybna na ostro

4.5 (169 ocen)

Pyszna zupka rozgrzewająca . Polecam wypróbować zdrowy przepis !

Składniki:


  • składniki ;
    1-kg sandacza lub innej ryby słodko-wodnej
    2-cebule
    3-ząbki czosnku
    4-łyżki koncentratu pomidorowego
    15- dkg makaronu ryżowego nitki
    4- łyżki oliwy
    3-liść ie laurowe
    5 -ziaren ziela angielskiego
    pieprz ,sól do smaku
    sok z cytryny.
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zupa rybna na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.




    :
    Ryby oczyścić z łusek ,umyć ,wyprawić ,odciąć głowy i ogony ,przekroić wzdłuż kręgosłupa ,usunąć ości ,pokroić na kawałki,skropić sokiem z cytryny.











  • 2.
    Na oliwie podrumienić rybę ,cebulę pokroić w cienkie. talarki, dodać drobno pokrojony czosnek,zioła dusić 10 minut,dodać koncentrat i 1 litr bulionu warzywnego, liść laurowy , ziele angielskie , gotować 10 minut.
  • 3.
    Kawałki ryby wyjąć z wywaru łyżką cedzakową,zupę przecedzić przez gęste sito do innego garnka i ponownie zagotować razem z wywarem.
  • 4.

    Makaron połamać włożyć do zupy,ugotować dodać kawałki ryb,mocno podgrzać
    przyprawić do smaku sokiem z cytryny solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować