Zupa porowa z mięsnymi klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku zagotować wodę z kostką rosołową, dodać drobno pokrojony por, oraz poszatkowaną włoszczyznę,pogotować chwilę.
2.W międzyczasie przygotować klopsiki, a więc mięso mielone wymieszać z drobno pokrojoną cebulką, 2 łyżkami kaszy mannej i jajkiem,doprawić delikatnie solą i pieprzem, wyrobić masę mięsną,formować klopsiki i wrzucić je do gorącego wywaru.Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
3.Odlać do garnuszka trochę wywaru i rozpuścić w nim serki topione.Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać roztopione serki do zupy.Doprawić maggi i ziarenkami smaku.Zupa powinna odrobinę zgęstnieć, dzięki serkom.Rozlać do talerzy i posypać natką pietruszki.Podawać z pieczywem.
Komentarze