Zupa pomidorowa z mozzarellą

4.5 (191 ocen)

  • Dla 4 osób

Sezon na pomidory w pełni więc polecam zupę pomidorową ze świeżych pomidorów.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 3 łyżki oliwy
    2 duże cebule
    2 ząbki czosnku
    2 kg dojrzałych pomidorów
    zmielony pieprz zielony (ja niw miałam zielonego użyłam kolorowego)
    liść laurowy
    sól, kilka listków bazylii
    mozzarella
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa pomidorowa z mozzarellą 1. Na odrobinie oliwy podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Trzeba uważać, aby nie zbrązowiał. Pomidory przelewamy wrzątkiem i przecieramy przez sito lub obieramy ze skóry, pozbawiając pestek i kroimy. Wsypujemy pieprz, liść laurowy, solimy i gotujemy ok. 20 min. Po ugotowaniu miksujemy, podajemy z mozzarellą. Na koniec posypać posiekanymi listkami bazylii i skropić odrobiną oliwy z pierwszego tłoczenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować