Zupa krem z pieczonych pomidorów

4.5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepyszna, niezwykle aromatyczna zupa.

Składniki:

  • Składniki :
    1 kg pomidorów,
    1 główka czosnku,
    1 czerwona papryka,
    oliwa,
    sól, pieprz,
    1 szklanka bulionu,
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa Krem

Zupa krem z pieczonych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Pomidory i czosnek przekrój na pół. Paprykę pokrój na części i wydrąż nasionka. Wszystko włóż do naczynia żaroodpornego i polej oliwą. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze 190 stopni. Ostudź. Z pomidorów i papryki ściągnij skórkę i zmiksuj za pomocą blendera. Dodaj bulion i dopraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować