Zupa krem z pieczonych pomidorów

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Jedna z moich ulubionych zup

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 kg pomidorów
    2 łyżki oliwy z oliwek
    500 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki słodkiej papryki
    oregano
    sól
    pieprz
    śmietana
    grzanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Zupa pomidorowa Krem

Zupa krem z pieczonych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory przełóż do miski.Dodaj oliwę z oliwek, sól, czosnek,oregano i paprykę. Cebulę obierz i pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do pomidorów. Dokładnie wymieszaj.
    Pomidory wyłóż na blaszkę do pieczenia i piecz w 200 C. przez ok. 40-45 minut.
  • 2. Upieczone pomidory przełóż do garnka, dodaj bulion i dokładnie zmiksuj blenderem. Następnie tak przygotowaną zupę postaw na kuchence i zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
    Zupę podawaj z kleksem śmietany i grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

4.5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Zupa krem z pieczonych pomidorów r

To może cię zainteresować