Zupa krem borowikowa

4.5 (162 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Pyszna, grzybowa, kremowa zupa.

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5l rosołu
    30 dag grzybów leśnych ( najlepiej borowików)
    2 ząbki czosnku
    jedna mała śmietana
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem borowikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rosół zagotować, dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę grzyby. Gotować około 20 minut. dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • 2. Zupę zdjąć z ognia, zblendować. Dodać śmietanę i wymieszać.
  • 3. Zupę ponownie podgrzać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z groszkiem ptysiowy, ryżem lub drobnym makaronem.

Porady

Można użyć mrożonych grzybów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować