Zupa kalafiorowa z porem

4.5 (192 ocen)

  • 30 min

Smaczna zupa wiosenna lekka i sycąca.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 mały kalafior
    1/2 części białej pora
    1 marchewka
    5 ziemniaków
    4 szczypty suszonego koperku
    1 łyżka przyprawy typu vegeta
    czarny pieprz do smaku
    2 kostki rosołowe
    2 łyżki oleju.
    3 l wody
    2 łyżki śmietany 12 %
    2 łyżki mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kalafiorowa z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por tniemy w cienkie półksiężyce.
    W garnku rozgrzewamy olej i na nim smażymy go chwilę.
    Dorzucamy pokrojoną w kostkę marchew i ziemniaki.
    Zalewamy wodą .
    Dodajemy kostki rosołowe i gotujemy aż warzywa będą półmiękkie.
    Kalafior dzielimy na małe różyczki i dodajemy do zupy.
    Gotujemy.
    Doprawiamy do smaku vegetą lub Kucharkiem oraz czarnym pieprzem.
    Wsypujemy koperek, może być świeży, gdy taki mamy.
    Zupę zaprawiamy śmietaną rozrobioną z mąką.
    Gotujemy jeszcze chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować