Zielona sałatka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna, lekka, łatwa w przygotowaniu i zdrowa sałatka. Świetnie sprawdzi się jako lekka kolacja, bądź imprezowa przystawka.

  • 30 min

Składniki:

  • -1 podwójny filet z kurczaka
    -1 brokuł
    -50 g łuskanego słonecznika
    -2 łyżki majonezu
    -2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    -sól i pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Przekąski

Zielona sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet oczyszczamy z błonek, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę. Solimy, pieprzymy. Smażymy na rozgrzanym oleju 4-5 minut od czasu do czasu mieszając. Odcedzamy z tłuszczu i studzimy.
  • 2. Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki. Obgotowujemy w osolonym wrzątku przez 4 minuty, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Odcedzonego zimnego brokuła mieszamy z kurczakiem i słonecznikiem.
  • 3. Majonez mieszamy z jogurtem na osobnej miseczce. Doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy aż się połączą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować