Ze śliwkami i kruszonką

5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Znajomi zawsze chwalą moje ciasta, dlatego bardzo chętnie je piekę.

Składniki:

  • ● 6 jajek ]
    ● 1,5 szkl. cukru
    ● 3 szkl. mąki
    ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 1 kg śliwek
    ● cukier waniliowy
    ● 1,5 szkl. oleju
    ● tłuszcz do formy
    Kruszonka: 1/2 szkl. mąki
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● 1/2 kostki margaryny
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ze śliwkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki myjemy, przekrawamy
    i usuwamy pestki
  • 2. Jajka ucieramy z cukrami
    na puszystą masę. Wsypujemy
    mąkę z proszkiem, wlewamy
    olej. Dokładnie mieszamy.
    Z podanych składników zagniatamy
    kruszonkę.
  • 3. Ciasto wykładamy na wysmarowaną
    tłuszczem blachę.
    Układamy śliwki i posypujemy
    kruszonką. Pieczemy
    około 45 minut w 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować