Zapiekane hot-dogi z pieczarkami

4.47 (172 ocen)

  • 15 min

Nigdy nie lubiłam hot- dogów kupowanych w przydrożnych barach, dlatego postanowiłam zrobić domowe hot- dogi z ulubionymi dodatkami.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 podłużne bułki na hot- dogi
    4 cienkie parówki
    4 pieczarki
    2 plasteki serka topionego
    1/2 cebuli
    masło
    sól
    pieprz
    keczup
Wystaw ocenę:

4.47 (172 ocen)

Zobacz również:

Bułki Przystawki

Zapiekane hot-dogi z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dusimy pieczarki 1. Pieczarki obieramy, drobno kroimy. Przekładamy do rondelka. Dodajemy posiekaną cebulę oraz masło. Dusimy około 10 minut, aż woda odparuje. Doprawiamy do smaku.
  • Parówki zagotowujemy. 2. Parówki zagotowujemy, obieramy.
  • Bułki nacinamy, nakładamy pieczarki. 3. Bułki lekko nacinamy wzdłuż. Nakładamy porcję pieczarek
  • Układamy parówkę oraz kawałki sera. Zapiekamy. 4. Na pieczarkach układamy parówkę oraz kawałki serka. Zapiekamy 10 minut w temp 170 stopni. Przygotowane hot- dogi polewamy keczupem.

Porady

Zamiast pieczarek do hot-dogów można użyć dowolnych, ulubionych dodatków np. ogórków, papryki lub pomidorów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Parówki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować