Hot dogi z pieczarkami

4.49 (202 ocen)

  • 35 min

Taka wersja hot doga była w latach osiemdziesiątych wielkim hitem w naszym regionie. Chyba każdemu z nas kojarzy się z dzieciństwem. A ten bar na rogu

  • 35 min

Składniki:

  • 4 bułki do hot dogów
    250 g pieczarek
    1 łyżeczka masła
    1 łyżeczka suszonego lubczyku
    200 ml śmietany słodkiej 18%
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Hot dogi z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki wydrążamy i zapiekamy przez kilka minut w 180°C (najlepiej zapiec kilka minut przed ukończeniem sosu).

    Pieczarki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Dodajemy śmietanę, lubczyk , zmniejszamy płomień i dusimy bez przykrycia.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Sos wlewamy do bułek i podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować