Z tuńczyka z różowym sosem i grzankami

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Czasem zamiast tuńczyka dodaję krewetki lub smażonego kurczaka.

Składniki:

  • puszka tuńczyka w oleju
    puszka kukurydzy
    3 pomidory
    duży ogórek
    op. mieszanki sałat
    czerwona papryka
    3 kromki ciemnego chleba
    5 dag żółtego sera
    majeranek, biały pieprz, kurkuma

    Sos:
    2 łyżki sezamu
    łyżka majonezu
    po 2 łyżki keczupu i jogurtu naturalnego
    łyżka soku z cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Grzanki

Z tuńczyka z różowym sosem i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb kroimy w małą kostkę i rumienimy w piekarniku.
  • 2. Pomidory, paprykę i ogórka kroimy w kostkę. Tuńczyka i kukurydzę osączamy i dodajemy do warzyw. Mieszamy z sałatą.
  • 3. Sos: keczup mieszamy z majonezem, jogurtem, sezamem i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 4. Sałatkę polewamy sosem. Doprawiamy białym pieprzem, ma jerankiem i szczyptą kurkumy. Posypujemy startym serem i 1/3 grzanek. Resztę
    grzanek podajemy osobno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować