Z pieczarkami i kiełbasą

2 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Chętnie gotuję dla rodziny i przyjaciół. Makaron smakuje i na obiad, i na kolację.

Składniki:

  • ● 50 dag makaronu świderki
    ● 50 dag kiełbasy
    ● 50 dag pieczarek
    ● 2 cebule
    ● 3 małe ząbki czosnku
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Z pieczarkami i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według
    przepisu na opakowaniu,
    odcedzamy. Cebule
    obieramy, pieczarki oczyszczamy.
    Kiełbasę i cebule
    kroimy w kostkę, a pieczarki
    w grube plastry.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy
    olej i podsmażamy kiełbasę.
    Następnie dodajemy cebulę,
    pieczarki i posiekany czosnek.
    Mieszamy z makaronem
    i smażymy jeszcze ok.
    7 minut. Doprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Pieczarki

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować