Wuzetka agnieszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę ucieramy. Mieszamy
z cukrami, jajkami,
mąkami z proszkiem i kakao.
Ciasto wlewamy do wyłożonej
papierem blachy (25x32
cm) i pieczemy ok. 40 minut
w 180 °C. Studzimy.
2.Krem: twaróg ucieramy
z cukrem. Żelatynę rozpuszczamy
w 1/2 szkl. gorącej
wody i studzimy. Śmietankę
ubijamy, mieszamy z żelatyną a następnie z twarogiem
i aromatem. Odstawiamy.
3.Składniki polewy gotujemy
z 2 łyżkami wody. Nieco studzimy.
Ciasto kroimy na pół.
Spód smarujemy 2/3 kremu,
przykrywamy 2. plackiem
i smarujemy resztą kremu. Na
ciasto wykładamy polewę.
4.Dekoracja: kremówkę ubijamy
z cukrem. Szprycą wyciskamy
śmietanę na wierzch
i boki ciasta.
Komentarze